SPIE Русский Українська English            VK
   

Телеканал CNN повідомляє про успішне випробовування ВМС США лазерної зброї. Система лазерного озброєння (LaWS) була випробована з транспорт-дока USS Ponce в Перській затоці. В якості цілі для тестування був обраний безпілотний літак, який впав у море після влучення. Військові заявили, що удар був непомітним і беззвучним.

"Воно більш точне, ніж куля. Це не вузькоспеціалізована система озброєння, як деякі інші знаряддя, які у нас є в оборонній промисловості, які діють лише в відношенні повітряних цілей, або тільки проти надводних цілей або тільки щодо наземних цілей. Це дуже різнопланова зброя, яка може бути використана проти безлічі цілей ", - пояснив капітан корабля Крістофер Уелс.
Як зазначає телеканал, LaWS здатна вражати об'єкти "зі швидкістю світла" і є в 50 тисяч разів швидше міжконтинентальних балістичних ракет. "Ми не турбуємося через вітер, через дальність дії, ми не хвилюємося ні через що інше. Ми здатні вразити цілі зі швидкістю світла", - наводить CNN слова лейтенанта Кейла Хьюза.

Назад...