content="Національний Технічний Університет України - Київський Політехнічний Інститут -Кафедра оптичних та оптико-електронних приладів,СТУДЕНТАМ,Розклад,РОЗРОБКИ">
SPIE Русский Українська English            VK

У квітні 2019 року на кафедрі оптичних та оптико-електронних приладів відомою міжнародною компанією GlobalLogic було відкрито спільну учбову лабораторію з мікропроцесорної техніки.

GlobalLogic - міжнародна компанія, що займається розробкою програмного забезпечення, наданням цифрових інжинірингових послуг, ІТ-аутсорсингом та виконанням науково-дослідницьких робіт із штатом більше 12 тисяч співробітників по всьому світу Штаб-квартира компанії знаходиться в Сан-Хосе, Каліфорния, а центри розробок — в Індії, США, Східній Європі и Аргентині.


В Україні компанія функціонує з 2006 року, має центри у Києві, Харкові, Львові та Миколаєві та штат понад 4 тис. співробітників. GlobalLogic Ukraine в 2019 році входить в трійку найбільших IT-компаній країни

Лабораторія, що працюватиме у рамках спільної навчальної програми GlobalLogic Ukraine та кафедри оптичних та оптико-електронних приладів, обладнана 20 комп’ютерами та 20 комплектами GL Embedded Starter Kit- нещодавно розробленого обладнання для використання в освітніх цілях на базі ARM мікроконтролеру і апаратного відладчика ST-LINK / V2 з платою розширення GL Extension board.

В лабораторії будуть проводитись не лише заняття за навчальними планами, а й лекції провідних фахівців GlobalLogic Ukraine, інших IT-компаній, представників оптичних та оптико-електронних підприємств України. Крім того на базі лабораторії планується створення наукового гуртка з програмування мікропроцесорів та мікропроцесорної техніки, куди запрошуються учні старших класів та зацікавлені студенти будь-яких факультетів КПІ ім. Ігоря Сікорського та інших ВНЗ України.

З боку GlobalLogic Ukraine лабораторією опікуються директор з інжинірингу Сергій Щербаков, керівник проекту співпраці з університетами Євген Сакало, координатор навчальних програм і співпраці з університетами в м. Києві Тетяна Гусар.